High five voor deze 5 Haagse hotspots!

Wie Den Haag alleen associeert met politici, ambtenaren en diplomaten doet Den Haag te kort. In deze mooie stad achter de duinen vloeit de drank namelijk rijkelijk — en dat is beslist geen Haagse bluf. Hier zijn onze vijf favoriete adressen!


Tent met ballen.

Een oud Kwantum pand in het centrum van Den Haag komt leeg te staan — en wat dan? Dan bedenk je een totaal horeca concept voor het oude filiaal en vul je maar liefst 5 etages. Dé plek voor een ontbijt, lunch, diner, cocktail of koffietje. Maar bij Bleyenberg gaat het nog verder — een business meeting in Het Kantoor, een zonnige pauze op Het Dak of je kunt je wagen aan nachtelijke escapades in Het Magazijn, een intieme club waar het draait om elektronische muziek. ‘Eindelijk een tent met ballen in het Haagse’. Aldus Raoul Farla, een van de initiatiefnemers van Bleyenberg.

Mr. Beverage ging natuurlijk op zoek naar de drankjes die Bleyenberg schenkt en die hen uniek maakt. Volgens Raoul is de aanrader de KimStar Martini, een twist op de Pornstar Martini. Er zitten verse frambozen in en Chambord in plaats van Passoa. Een andere grote favoriet is de Ice Popcorn Frappe — ijskoffie met een dubbele espresso, room, Tia Maria en popcornsiroop.

Fun Fact: Bleyenberg is de achternaam van de oude manager van dit Kwantum-filiaal. Hij stond er in de jaren ’80 en ’90 om bekend relschoppers en ander gajes eigenhandig het pand uit te trappen. Bley, zoals hij liefkozend werd genoemd, was Haags, eerlijk en een tikje rebels. En recht voâh ze raap. 

 


Old Fashioned.

Voor een old school cocktail adviseren wij u door te gaan naar The Five Points. Niet de gevaarlijke gelijknamige wijk in New York eind 19e eeuw, maar naar de net geopende bar die daar op geïnspireerd is. De wijk was een samensmelting van Italiaanse, Ierse en Joodse immigranten, maar ook van gomorra, penoze en gangsters. Een gevaarlijke plek waar verschillende beruchte straatbendes geboren werden, met als beroemdste lid: Al Capone. The Five Points in het iets kalmere Den Haag is volgens eigenaar Michael Ziengs een kruising tussen een huiskamer en een Engelse pub. De focus ligt op klassieke cocktails zoals een Manhattan, Old Fashioned en Martinez.

Een echte aanrader is de The Five Points Sour, een eigen twist op de New York Sour. Ook de Rum Around blijkt al erg populair te zijn.  Dit is een cocktail gebaseerd op een classic Manhattan, maar dan met rum en een hint van koffie.

 


Groen geluk.

In de Prinsenstraat pal naast de Haagse Paleistuinen bevindt zich het Pistache café. Sinds het ontstaan in 2016, is het groenige cafe — niet enkel af te lezen aan de menukaart, maar ook af te zien aan het interieur — een hit. Met de mooie zomerse dagen die eraan komen wil je natuurlijk niet noodgedwongen binnen zitten omdat het terras overvol is, dus daar heeft het Pistache café iets op bedacht. Zij bieden picknickmanden aan vol lekkernijen die je kunt meenemen naar het park of op een tochtje op de boot. Ideaal toch!

Nog even over die lekkernijen, ze hebben een uitgebreid assortiment van ontbijt, sandwiches, panini’s en salades tot heerlijke zoet-zonder-suiker hapjes van SUE. Is het meer tijd voor een lekkere borrel in het laatste zonnetje? Ga dan voor de Haagse variant van de Gin Tonic — Haagse Hermit Gin afgetopt met zeekraal, bijna alsof je de zee proeft en je je even aan het strand van Scheveningen waant.

 


De bink van Binckhorst.

Een stukje uit de stad in de Fokkerhaven bevindt zich het Capriole Café. Het café vol karakteristieke industriële elementen zit verborgen in een voormalige verffabriek. Je kunt er van vroeg tot laat terecht om koffie te drinken, maar je kunt er ook blijven hangen voor ontbijt, lunch of diner. Met een eigen koffiebranderij mag het Capriole Café zich zeker een kenner noemen op het gebied van koffie. Dagelijks brandt ‘Master Roaster’ Giancarlo Matarazzi hier verse koffie.

Voor elk moment is er een bijzondere koffie te bestellen van de kaart. Voor de espresso liefhebbers wordt er een Trio Doppio Espresso geschonken — 3 hele verschillende dubbele espresso’s voor een mini proeverij. Voor de cappuccino liefhebbers is daar een Cappuccino Brûlée met een gebrand suikerlaagje. En voor de liefhebbers van een alcoholische versnapering, is er koffie met een huisgemaakte koffielikeur of een Bitter Gin Ginger gemaakt met een dubbele espresso Flores, Hermit gin, Fever Tree Ginger Ale en gembersiroop.

 


Matcha Madness.

In 2015 zijn zussen Claire & Lisa een biologisch theemerk begonnen — Hug The Tea. Zij importeren diverse soorten thee rechtstreeks uit Japan. Dit bieden zij niet alleen aan in hun online webshop, maar ook in hun thee-café in de Oude Molstraat. Wij raden aan om een kijkje te nemen en de favoriet te proeven — Matcha. De keuze is reuze; van Matcha teashot tot Matcha Latte en van Matcha cake tot Matcha wafels.

Matcha — het groene poeder dat overblijft na het vermalen van theebladeren uit Japan — is een bestseller bij Hug The Tea. Het groene goedje is niet alleen mooi voor het oog, maar ook goed voor het lijf. Matcha is namelijk heel hoog in atioxidanten, maar liefst 137x meer dan een ‘gewone groene thee’. Bent u niet in de buurt van 070, maar wilt u wel graag zo’n gezonde Matcha thee of misschien wel Latte proberen — de Matcha thee van de Haagse zussen wordt ook gewoon in de meeste biowinkels verkocht.


 

meer op de homepage

Eindhoven is hot! Deze 5 adressen laten zien waarom.

Tip: de Ginger Binge.

En route met Rum-man Ruben.

5x Roffa’s finest: gaat hierheen in 010.

Sjoes en half-om: dit is feesten op z’n Limburgs.


volg ons Facebook en mis nooit meer iets!

0 Kommentare zu “High five voor deze 5 Haagse hotspots!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *