Cuisine S2/E1: Root Beer Floats 18+

Mensen zet het geluid aan want hier is seizoen 2! We trappen af met een puntig drankje voor de achttienplusser.

 

 Wat is root beer? Root beer is een koolzuurhoudende drank die voornamelijk in Noord-Amerika bekendheid geniet. De letterlijke vertaling: wortelbier. Niet vreemd omdat de drank extracten bevat van wortels als zoethout. Bovendien heeft wortelbier een donkere kleur en een schuimlaag na het het inschenken. De gelijkenis met donker bier is daarom treffend — de smaak echter niet. Veel root beer is alcoholvrij, maar er zijn ook varianten die een licht alcoholpercentage hebben. Deze komen vaak uit de Canadese regio Quebec, maar zo ontdekten wij: ook de Nederlandse regio Eindhoven. De drank komt in tal van variaties en bevat naast het genoemde zoethout extracten van bijvoorbeeld vanille en nootmuskaat.

 

meer op de homepage

 

Cocaïne in blik. Van Four Loko ga je loco.

Eindhoven is hot! Deze 5 adressen laten zien waarom.

Michelada: het Mexicaanse Sneeuwwitje.

En route met Rum-man Ruben.

Zweeds sprookje: de staat als drankmonopolist.

0 Kommentare zu “Cuisine S2/E1: Root Beer Floats 18+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *