Almanak: Helga.

Bijna letterlijk biodiesel voor uw lichaam! Hier ist die Helga.

Drie vrouwen die niet Helga heten

Helga ontstond in het laboratorium. Dr. Anneliese Niederl-Schmidinger was daar niet op zoek naar recepten voor frisdranken – neen – zij was met microalgen in de weer die als basis moesten dienen voor biodiesel. Onder haar microscoop zag zij groene Chlorella-algen met een dichtheid aan voedingsstoffen waar ze straal van achterover sloeg. Met alle onverzadigde vetzuren, hoogwaardige eiwitten en andere gezonde bouwstenen in de algen ontwikkelde ze samen met collega Renate Steger en vriendin Ute Petritsch de frisdrank Helga. Biodiesel voor de mens dus en niet voor uw Audi, Volkswagen of BMW. Waarom de naam Helga? Helga is afgeleid van ’healthy algae’; gezonde algen. En Helga is natuurlijk een machtig mooie voornaam.

De 3 Helga’s Renate Steger, Anneliese Niederl-Schmidingeren en Ute Petritsch presenteren hun drank bij Elevator Pitch-programma Die Höhle der Löwen (Het hol van de leeuw) van de Duitse omroep VOX. De dames overtuigden de jury en verkregen een aardige financiële injectie om hun start-up verder uit te bouwen.

Micro alg – macro lekker

Maar algen: hoe smaken die dan? Best goed – want met bubbels, wat munt en citroen is het fijn fris. En dus ongekend gezond en verantwoord. Verantwoord niet alleen voor het lichaam maar ook vanwege de mogelijkheden om duurzaam te produceren. De chlorella-alg heeft een enorm chlorofylgehalte en is daarom zo intens groen. Kleurstof is dus niet nodig. De algen doen aan fotosynthese: koolstofdioxide en zonlicht worden biomassa. Echter deze super groene microalgen groeien maar liefst tien maal sneller dan planten op het land. Dit omdat ze bijvoorbeeld geen wortels hebben om te maintainen. Al met al dus reuze efficiënt – vandaar dat microalgen worden gezien als duurzame grondstof. Gebruikt dus voor talloze doeleinden: van biodiesel tot voedsel tot groene frisdrankjes. Voor zij die graag Oostenrijks-Duits horen en verstaan: maak in onderstaande video kennis met de dames achter Erfrischungsgetränk in kwestie! Grüß Gott!

 

meer op de homepage

 

5x Roffa’s finest: gaat hierheen in 010.

Almanak: Passiona.

Mile High Jetsetcocktail.

Tour met ons mee op Amsterdam Cocktail Week!

Tjolk: the rise and fall and rise and fall.

0 Kommentare zu “Almanak: Helga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *