plattegrond map amsterdam cocktail week hotspot

Tour met ons mee op Amsterdam Cocktail Week!

Hoera hoera: het is is Amsterdam Cocktail Week. Het bomvolle programma biedt tal van mogelijkheden op tal van plekken. Wij stelden vast een schitterende tocht langs die leidt langs een mooi spectrum van Amsterdamse parels.

De kaart toont hoe onze tour loopt. De oplettende kijker ziet het goed: het betreft zeven adressen. Goed oppompen dus die banden en lekker doorfietsen mensen! Leeft u alcoholvrij of bent u intens zwanger? Geen nood, want de Amsterdam Cocktail Week denkt ook aan uw levensstijl en/of uw ongeboren kind. Naast elke signature cocktail staat bij elke deelnemende bar een schitterend alcoholvrij alternatief op de kaart.

café Brecht Amsterdam cocktail

Stop 1 — Anfangen bei Bertolt

Bar Brecht aan de Weteringschans is geïnspireerd op de Berlijnse cafés vol Trödelmarkt-meubulair en vernoemd naar de gevierde politiek geëngageerde Duitse dichter Bertolt Brecht. Mogelijk niet de meest voor de hand liggende locatie waaraan de cocktaildrinker denkt. Juist daarom een mooi a-typisch begin voor onze cocktailtour.


Go Germany met de cocktail met Monkey 47 Schwarzwald Dry gin of hou het nog een ogenblik alcoholvrij met de maagdelijke cocktail met Sicilian lemon bitter.

Kanarie Club De Hallen Amsterdam cocktail

Stop 2 — Vogeltjes kijken

Go West — en wel naar de Hallen. Kanarie Club is geen hide out voor vogelaars of volièrefans maar naar eigen zeggen de ’refreshing take on the balance between work, food and drinks’. Mooi gelegen in de oude GVB-tramremise maakt de fijne entourage het cocktails drinken hier zeker geen straf.


Tijdens ACW serveert Kanarie Club een cocktail met 42 Below en rijstwijn of een alcoholvrije minty cocktail met honing en de Britse kruidenfrisdrank Seedlip Garden 108.

Mexico Rozengracht Arriba Arriba Amsterdam cocktails

Stop 3 — Ai ai ai caramba

Van Mexico krijgt Mr.Beverage nooit genoeg (u las hier al eerder over hits als de Michelada, de vrolijke drankjes uit de Jarritos-stal en we maakten in onze cuisine een Mezcal negroni). Tijdens ACW gaat ons Mexicaanse hart sneller kloppen bij adres nummer 3: het kleurige Arriba Arriba aan de Rozengracht.


Drink hier een cocktail met Altos Plato en grapefruitsap of ga voor de alcoholvrije cocktail van tonic, citroensap en hibiscussiroop.

The Hoxton Lotti's Bar Amsterdam cocktails hotspot

Stop 4 — Singel escape

Na Mexico door naar het Singel. We zoeken de warmte op bij Lotti’s Bar in de Amsterdamse vestiging van het Londense hotel The Hoxton. Vriend van de site Ruben Maduro organiseert hier een heuse Cocktail Escape Room. Het is uiteraard te hopen dat escapen nog lukt na het drinken van alle cocktails dus wees voorbereid.


Op de kaart van Lotti’s Bar: de creamy winterse cocktail met Ruben Maduro’s Union 55 spiced rum of kies voor de alcoholvrije escape met de cocktail met clementine-kaneel tonic en siroop van rooibosthee.

Beurs van Berlage Cut Throat barber cocktails hotspot Beursplein

Stop 5 — Kiwi’s in de Beurs

Dan nu: een stukje Nieuw-Zeeland aan het Amsterdamse Beursplein. Cut Throat is gevestigd in de monumentale Beurs van Berlage en is bar en barber in één. Een uitzonderlijke combinatie die de first of its kind is in de wereld. Blijft u alstublieft uit de buurt van de scheermessen en giet u enkel de vlijmscherpe cocktails in de throat.


Op het easy going Kiwi menu staan voor ACW een cocktail met Trois Rivieres en ananassap of een alcoholvrije cocktail met tonic, appelsap en zwarte thee.

Krasnapolsky The Tailor cocktails hotspot Amsterdam Dam

Stop 6 — Chic en centraal

Op naar de Dam voor de een-na-laatste locatie. In Grand hotel Krasnapolsky is het cocktails drinken in stijl bij Bar The Tailor. Award winning cocktailpro’s mixen en shaken hier alsof hun leven er vanaf hangt.


Stijlvol Hollands is de cocktail met Wynand Focking De Vijf jenever, Vrij Metselaarslikeur en Krasnapolsky oranjebitter. Geen zin in booze — hou het dan alcoholvrij met de cocktail met grapefruit tonic, espresso en agavesiroop.

Porem cocktails hotspot Amsterdam

Stop 7 — Eind goed, al goed

Na het chique Krasnapolsky eindigen we aan de Geldersekade bij Porem van topbartender Remco Babay. Want waar beter af te sluiten bij deze bar met prachtige cocktails én de gezelligheid van een bruin Amsterdams café? Juistem.


Drink de cocktail met Onder de Boompjes Maltwine uit Schiedam, chinottolikeur en de Franse gentiaanlikeur Suze. Liever een alcoholvrij slotakkoord? Dan is er de cocktail met kokoswater, ananassap en pandansiroop.

Zin in nóg meer? Het hele programma van de Amsterdam Cocktailweek staat hier.

 

 

data-featherlight

 

 


meer op de homepage

 

Eindhoven is hot! Deze 5 adressen laten zien waarom.

Cocaïne in blik. Van Four Loko ga je loco.

Uit in Utrecht: 5 hotspots om niet te missen!

5x Roffa’s finest: gaat hierheen in 010.

Zweeds sprookje: de staat als drankmonopolist.

0 Kommentare zu “Tour met ons mee op Amsterdam Cocktail Week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *