kroatië joegoslavië vitaminen cedevita

Almanak: Cedevita.

De Kroatische instant-vitaminedroom: alle basketballen instant in het netje van Cedevita.

Vakantie in Kroatië? Drink dit en wordt gezond! In het jaar dat Neil Armstrong voet zette op de maan vonden de geniën van de Joegoslavische farmaceutische bedrijf PLIVA in Zagreb een oplosdrank met 9 vitamine uit. Zij doopten de drank Cedevita. ’It was a small step for them, but a giant leap for all vitamin drink lovers’ zo zeggen ze bij Cedevita.

Instant voorspoed

In 1983 komt een nieuw verpakkingsontwerp op de markt. Een Joegoslavische designklassieker waar zelfs in recente Cedevita-reclames op wordt teruggegrepen. Op zeker moment opent een vader een kist op zolder waarin een met knikkers gevuld oud Cedevita-potje zit dat door wordt gegeven aan de kinderen. Een leven lang Cedevita. Zo is er ook een reclame uit de jaren negentig waarin een sportieve jonge vrouw een witte bh draagt, verliefd wordt op een man in een Seinfeld-achtige jas, danst tussen Dirty Dancing-pilaren, een oranje handdoek laat vallen nabij een haardvuur en de man van de Seinfeld-jas, twee kinderen krijgt én zich ontpopt tot succesvol zakenvrouw met aanwijsstok en oranje jurk met merkwaardige belijning rond het decolleté. U ziet: liefde, gezondheid, succes en succesvol moederschap volgen wanneer u zich inlaat met instantvitaminedrankjes. Eigenlijk precies zoals de slogan het zo treffend verwoordt: Zivot kako ga pise Cedevita.

Instant slam dunk

Sinds 2001 is Cedevita deel van de Consumer Healthcare Division van de Atlantic Group. Deze Group sponsort sinds 2005 de meest zegevierende basketbalclub van Zagreb die sedertdien KK Cedevita heet. Nicknames van het team: Orange Crew en leuker nog: Vitamini. De laatste jaren is de club uiterst succesvol: sinds 2014 behaalde de club jaarlijks de titel. Geen wonder, wanneer de spelers leven op wat vermoedelijk een dieet is van vitaminesupplementen. Conclusie: zoekt u succes in de liefde, het zakenleven én de sport, los dan in alles vitaminepoeder op en leef de Kroatische instant-vitaminedroom. Zivot kako ga pise Cedevita!

meer op de homepage

 

Cuisine S1/E3: Herstel.

Doorzakken met Charles Bukowski.

6x fris en gemaakt in Londen.

0 Kommentare zu “Almanak: Cedevita.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *