Mile High Jetsetcocktail.

Het verhaal van de Lufthansa Cocktail voert terug naar de keurige jaren vijftig. Een tijdperk waarin vliegen nog een absolute luxe was – voorbehouden aan de rich and famous.

 

Zelf herinner ik me voornamelijk de cognac die rijkelijk vloeide aan boord van een Lufthansa-vlucht van Los Angeles naar München. Little did I know over de Lufthansa Cocktail. Laat staan over de jetset-status van Flugzeug-getränk in kwestie.

Otto Normalverbraucher

Want was je bekend met de Lufthansa Cocktail, dan was je iemand die vloog met de gerenommeerde Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa en was je dus quite somebody. Een drankje voor de jetset – ontzettend omgeven door exclusiviteit. Weinig verbazend dus dat de firma Mampe de Lufthansa Cocktail in de jaren 60 en 70 voorgemixt in flessen op de normale markt ging aanbieden: de markt op de grond dus in plaats die in de lucht. Zo kon de jetset ook Lufthansa cocktails achteroverslaan uren ná de landing. Echter net zoals het vliegen zelf, verloor de Lufthansa cocktail aan glans. Niet zo vreemd misschien wanneer de je een jetsetdrank kant-en-klaar beschikbaar maakt voor Otto Normalverbraucher.

 

Neue Flasche

Wat zat er dan in die oorspronkelijke Lufthansa cocktail? Welnu: champagne en likeur van sinaasappel en abrikoos. Nu denkt u: wat zonde dat dit alles niet meer voor handen is im Alltag. Net getreurd dan: want retro is ook in schwung in Duitsland en de Lufthansa cocktail komt nu in zes smaken. Naast de originele cocktail zijn nu ook een Dry Martini, White Manhattan, Negroni, Pear Gimlet en een Old Fashioned voor u gemixt in een fles. Dan die nieuwe fles. Want die hebben helaas weinig weg van de flessen van destijds. Een gemiste kans, want van de grandeur van toen is in het nieuwe durchschnitt ontwerp weinig over.

 

meer op de homepage

 

Almanak: Goldberg.

mr.b cuisine nº 3: Herstel.

Cheri Cheri Lady. Living in devotion.

0 Kommentare zu “Mile High Jetsetcocktail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *