Almanak: Seicha Matcha.

Japans? Nein! Schon wieder Deutsch. Want Seicha Matcha is Duitslands eerste matcha-limo. Mét superkracht!

Zo gaat u te werk: in een mooi Japans kommetje met matchapoeder gaat heet water van 60 à 70 graden. Klop de thee met het kloppertje tot schuim. Klop 15 tot 20 seconden. Niet langer, want anders wordt de thee bitter en u daarmee ook.

Matcha is groene thee afkomstig uit Japan, echter de geschiedenis gaat terug naar de Song-dynastie (960–1279) in China. Het was daar destijds trendy om poedervormige thee te maken van gestoomde en gedroogde theebladeren. Geen zakjes dus, maar thee die je maakt van poeder en heet water en vervolgens gezellig opklopt zodat de thee schuimt. De gebruikte theeplanten worden in de schaduw geplaatst en omdat ze daar groeien produceren ze meer L-theaine en cafeïne. Bovendien voorziet matcha thee in een ongekende hoeveel antioxidanten. En hoe. Want de ORAC (Oxygen Radical Absorbing Capacity) van matcha is 1700 per gram en streeft andere superfoods als de gojibes (253), donkere chocolade (227) en blauwe bessen (93) behoorlijk voorbij. Niet vreemd dus dat matcha overal opduikt en een lieveling is van de superfood-adept.

Meer kracht

Terug naar het aspect energie: want daarover goed nieuws. Matcha geeft aardig wat power en over een langere termijn dan regular cafeïne, die meer als piek komt. De aanwezigheid van de L-theaine geeft evenwel een ontspannende werking. Meer energie dus, maar dus ook ontspannen energie die maakt dat de theedrinker geen wiebelige onrustige hyperactiviteit ervaart. Een powerelixer met kalme zen vibes – iets dat prima lijkt de passen in de Japanse cultuur die hyperenergie en serene kalmte zo mooi verenigt.

Minder afwas

Van kalme Japanners naar kalme Duitsers nu, want in Hamburg kwamen de broers Benjamin en Felix Böning in 2015 met Seicha op de markt. De naam Seicha is opgebouwd uit ’sei’ dat Japans is voor rein/reinheid en ’cha’ dat thee betekent. Drinkt u één flesje van de uiteraard volkomen verantwoorde en biologisch geproduceerde Seicha Matcha dan is dat alsof u 13 kopjes groene thee drinkt. Duitse efficiency dus, want lange leve weinig afwas. En smaakt het nou naar koude groene thee? Neen: Seicha Matcha komt in limoen en in grapefruit. Kiest u maar: Zum Wohl of Kanpai!

meer op de homepage

 

Cocaïne in blik. Van Four Loko ga je loco.

Thuis bij genever-genie Leonard.

mr.b cuisine nº 3: Herstel.

0 Kommentare zu “Almanak: Seicha Matcha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *