Matcha is groene thee afkomstig uit Japan, echter de geschiedenis gaat terug naar de Song-dynastie (960–1279) in China. Het was daar destijds trendy om poedervormige thee te maken van gestoomde en gedroogde theebladeren. Geen zakjes dus, maar thee die je maakt van poeder en heet water en vervolgens gezellig opklopt zodat de thee schuimt. De gebruikte theeplanten worden in de schaduw geplaatst en omdat ze daar groeien produceren ze meer L-theaine en cafeïne. Bovendien voorziet matcha thee in een ongekende hoeveel antioxidanten. En hoe. Want de ORAC (Oxygen Radical Absorbing Capacity) van matcha is 1700 per gram en streeft andere superfoods als de gojibes (253), donkere chocolade (227) en blauwe bessen (93) behoorlijk voorbij. Niet vreemd dus dat matcha overal opduikt en een lieveling is van de superfood-adept.
Meer kracht
Terug naar het aspect energie: want daarover goed nieuws. Matcha geeft aardig wat power en over een langere termijn dan regular cafeïne, die meer als piek komt. De aanwezigheid van de L-theaine geeft evenwel een ontspannende werking. Meer energie dus, maar dus ook ontspannen energie die maakt dat de theedrinker geen wiebelige onrustige hyperactiviteit ervaart. Een powerelixer met kalme zen vibes – iets dat prima lijkt de passen in de Japanse cultuur die hyperenergie en serene kalmte zo mooi verenigt.
Minder afwas
meer op de homepage
0 Kommentare zu “Almanak: Seicha Matcha.”