5x Roffa’s finest: gaat hierheen in 010.

Voor Mr.Beverage bezocht en fotografeerde local Annebel Eppinga Rotterdams nieuwste beverage spots. Ga mee naar haar vijf favorieten voor dit najaar.


Mexico aan de Goudsesingel.

Alfredo’s Taqueria is gevestigd in het Industriegebouw: wederopbouwicoon aan de Goudsesingel. Alles is er geïnspireerd op streetfood uit Mexico en aanverwant. Qua inrichting is er een mooie twist gegeven aan wat je verwacht bij op Mexico geïnspireerde bars in Holland: wél kleurrijk, vrolijk en tropisch, maar ook strak en zonder Maria-beelden en andere religieuze relikwieën. Naast prachtige dishes staan er tal van kleurrijke cocktails op de kaart. Het assortiment aan tequila en mezcal is muy muy grande. ‘Tequila wordt tegenwoordig niet meer op waarde geschat. Hier bij Alfredo’s schenken wij geen goedkope tequila maar alleen goede en pure varianten. Zo hopen wij de liefde voor tequila weer terug te brengen bij de mensen,’ zegt Daniël van Alfredo’s. En die liefde is wederzijds.

  


Pee behind the three.

Aan de rand van de Oude Haven, om de hoek bij Piet Bloms roemruchte Kubus-woningen zit healthy spot Lot & Daan. De persoonlijke filosofie van Lot en Daan keert terug in de zaak: ‘Alles wat wij hier maken en verkopen vloeit voort uit onze levensstijl en -visie. Dat wil zeggen: homemade, geen toegevoegde suikers en kleurrijk.’ Er kan aangeschoven worden voor ontbijt, lunch en easy-dinner. Muziek in de oren voor nachtbrakers die hun kater op ongebruikelijk tijdstip te lijf willen gaan met iets gezonds: ontbijt bestellen om 16u00 is namelijk geen probleem.  Expansiedrift is er ook, want partners van Lot & Daan openen binnenkort aan het gerenoveerde plein een Indiaas restaurant. Het Gelderseplein is back!

 


Maria: you’ve gotta see her.

Kaapse Maria is het zusje van de Kaapse Brouwers van Katendrecht. Kaapse Maria zit echter een eind centraler aan de Mauritsweg niet ver van het Museumpark. Fijn dus na een artistiek middagje Boijmans. Het historische pand – waar ooit tapasbar Maria zat – heeft twee sfeervol ingerichte verdiepingen. Getting back some history was geen sinecure: ‘We hebben veel tegeltjes en mozaïek weg moeten slopen om zo beetje bij beetje de historische elementen terug te krijgen.’ Voor de bierliefhebber is hier afdoende te vinden om het pand kruipend te verlaten, want er stromen niet minder dan 23 speciaalbieren uit de tap. Voor wie het nog niet in de smiezen had: bij Kaapse Maria draait het naast Food om Bier.

 


Grace Lightning.

Gracy’s diner is dé plek to channel your inner Sandy of Danny! In onze stad van 50s-wederopbouwarchitectuur misstaat een fifties American Diner natuurlijk niet. Iets dat overigens aan de buitenkant minder zichtbaar is. Een gebouw dat bepaald geen Rotterdams architectonisch hoogtepunt is – echter binnen is dat snel vergeten. Gracy’s is gelegen naast de schouwburg en tegenover Pathé Schouwburgplein. Shakes zijn de specialiteit en er is keus bij het leven. Ga voor een klassieke vanilleshake of val voor de variant met salted caramel. Delen is mogelijk een tip want de formaten zijn lekker Amerikaans. Prima dus om met twee rietjes op te slurpen met lover or friend voorafgaand aan een filmavondje. Zwoel oogcontact gegarandeerd en het is wachten op een You’re the one that I want van de tafelgenoot.

 


Draven naar de Bergweg.

Brasserie Nieuw Noord is naar eigen zeggen ‘the missing (horeca) link in het Oude Noorden.’ Een beetje votre pièce de Paris aan de Bergweg zeg maar. Een geschikte plek voor het lezen van dikke najaarsfähige boeken, want aanwezig zijn comfortabele banken en jawel: een haard. Een perfecte locatie voor glazen of flessen wijn. Wat men hen die de menukaart vast thuis online raadplegen toeroept: ‘Ga u vooral te buiten. Als u nu al voor uw beeldscherm zit te kwijlen, dan doen wij het goed. Hup, jas aan of niet- en op een draf naar Brasserie Nieuw Noord.’ 

 


Alfredo’s Taqueria Goudsesingel 204, open dinsdag t/m zondag van 11–1u
Lot & Daan Gelderseplein, open maandag t/m vrijdag 7u30-17u en op zaterdag en zondag 8u30-17u.
Kaapse Maria Mauritsweg 52, open woensdag t/m vrijdag 15–0u en zaterdag en zondag  12-0u
Gracy’s Mauritsstraat 1A, open woensdag t/m zondag 12–22u
Brasserie Nieuw Noord Bergweg 80, open zondag t/m donderdag 10-22u en vrijdag en zaterdag 10–22u30


meer op de homepage

 

Thuis bij genever-genie Leonard.

Uit in Utrecht: 5 hotspots om niet te missen!

4 easy cocktails voor de thuiskok.

Eindhoven is hot! Deze 5 adressen laten zien waarom.

0 Kommentare zu “5x Roffa’s finest: gaat hierheen in 010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *