Almanak: Abita King Cake Soda.

Voor wie zijn gebit verloor of andere motieven heeft om Mardi Grass Cake New Orleans style te drínken.

In de drankenstal van de Abita Brewing Co. is King Cake Soda een van de meest in het oog springende brouwsels. King Cake – koningentaart – is een cake die gebakken wordt ter gelegenheid van het driekoningenfeest. In deze mierzoete taart wordt een item verstopt. De persoon die het item vindt is die dag koning en krijgt een kroon. De Mardi Grass-variant uit New Orleans is paars, groen en geel en herbergt doorgaans een leuk miniatuurtje van Baby Jesus waarop de vinder zijn gebit stuk kan bijten. U wilt zelf aan de slag? Martha Stewart toont u hieronder hoe dat moet. Voor de gelegenheid draagt zij kralenkettingen in de drie Mardi Grass-kleuren. Bij Abita beet men vermoedelijk al alle tanden kapot en brouwde men een vloeibare variant op hetzelfde thema voor de medewerkers zonder gebit. Zo moet het ongeveer gegaan zijn.

Sweeeet baby jesus

King Cake New Orleans style. Inclusief kindeke Jezus, uitgevoerd in goud.

De frisdrank-variant op de King Cake is all-natural, gemaakt met lokaal rietsuiker en artesian spring water. De smaak is uiterst heftig: suiker op suiker op suiker en minder artesian dan je zou hopen. Maar is dat vreemd voor een gebotteld vloeibaar equivalent van cake? Not at all.

Producent Abita Brewing Company, Abita Springs, Louisiana, VS.

 

 

0 Kommentare zu “Almanak: Abita King Cake Soda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *