Almanak: Almdudler.

Het in Oostenrijkse klederdracht gestoken olijke tweetal Marianne en Jakob op de fles laat ieder jaren-vijftig-hart woest sneller kloppen.

De natuurlijke kruidenfrisdrank werd in 1957 voor het eerst geproduceerd aan de Weense Weißgasse door Erwin Klein. Als blijk van zijn onverwoestbare liefde ga hij de drank als huwelijkscadeau aan zijn bruid Ingrid. Nog steeds is het drankenbedrijf in handen van nazaten van Erwin en Ingrid en wel in persoon van hun zoon Thomas die de leiding over het bedrijf op 20-jarige leeftijd overnam na het overlijden van vader. De naam Almdudler komt van Auf der Alm dudlen. De Dudler is de Weense variant van de jodelaar. Oubolliger is schier onmogelijk. Echter niet voor niets is Almdudler de nummer 1 frisdrank van Oostenrijk, want om te jodelen zo fris-kruidig en licht. De drank bevat 32 Alpenkruiden waaronder citroenmelisse, vlierbloesem, en salie. Tevens im Handel: de gebottelde mix van Almdudler en bier in Almradler.

Voor wie bekend dacht te zijn met Weense walskleding: zo kan het blijkbaar ook.

Varianten Original, Sugarfree, Mint, Edler, Lemon Spritz, Mate & Guarana, koolzuurvrij en daarnaast naast Almradler Original: Almradler Lemon en Almradler alcoholvrij.

Producent A. & S. Klein GmbH & Co Kg, Wenen, Oostenrijk

 

meer op de homepage

0 Kommentare zu “Almanak: Almdudler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *