Almanak: Herbal Moscow.

Kruiden ja, maar Moskou nee. Want anders dan de naam doet vermoeden komt deze drank uit de Bondsrepubliek en meer bepaald uit Hamburg.

In Israël knipoogt ook de matroesjka van Schweppes naar u.

Werkelijk kostelijk zijn ze: Matroesjka-poppetjes. Want zit er nou nóg een poppetje in? En dan nóg een? Leuk bedacht hoor ginder in Rusland. En razend populair bij toeristen die het land bezoeken. De in 2014 door het bedrijf Brand Garage van Hesam Montazer gelanceerde gemberdrank Herbal Moscow is weinig Russisch, want afkomstig uit Hamburg. De knipogende baboesjka op het blik en de verwijzing naar Moskou sturen duidelijk aan op het mixen van de inhoud met wodka tot een Moscow Mule. Over die Matroesjka op het blik: Herbal Moscow was niet de enige partij die een ginger beverage op de markt bracht met – nota bene – een knipogend Russisch poppetje. In 2015 kwam Schweppes in Israël met Original Russchian. Drank in kwestie is niet verkrijgbaar in Duitsland en wordt in Israël gedistribueerd door een lokaal bedrijf dat in opdracht van Coca-Cola verantwoordelijk is voor bottelen en het vermarkten.  Beide dranken verschillen wel. In de drank van Schweppes zijn bessen, hibiscus en wortelen te vinden. Herbal Moscow zet in op gember, limoen- en citroensap, komkommer en dennennaalden.

Smaken Naast Herbal Moscow maakt Montazer ook Rose Lemonade onder de naam Oriental Mama en een drietal organische limonades in kleinere blikjes: sinaasappel, citroen en passievrucht-sinaasappel onder respectievelijk de namen Orange Mama, Lemon Mama en Passion Mama.   

Producent Brand Garage GmbH, Hamburg, Duitsland.

0 Kommentare zu “Almanak: Herbal Moscow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *