Deze miss-verkiezing hield Zwitserland in zijn greep.

Prachtig: in pittoresk Zwitserland werd in de jaren zestig elk jaar een hele zomer lang gezocht naar een frisdrank-miss. Op zoek naar de Citro-miss!

Elmer-Girls vlaggetjesweek.

Geheid tegen alle zere benen van de voltallige redactie van het feministisch blad Opzij, maar hé: dat blad werd pas opgericht in 1972. Tien jaar daarvoor kwam de Zwitserse drankenproducent Elmer Citro met een ware miss-verkiezing. Naar eigen zeggen zelfs tot ergernis van politici – niet vanwege enig seksisme, maar omdat de Elmer Girls vaak een veel bredere bekendheid genoten dan de leden van de Bundesrat. In 1965 werden dan ook ruim 1,1 miljoen stembiljetten ingeleverd bij Elmer Citro. De verkiezing duurde een hele zomer en leverde Elmer Citro behoorlijk wat publiciteit op.

Raad de lievelingssport van de winnares. Bitte wenden voor prachtige prijzen!
Geen mineraalwater, maar vandaag hoedjes en ijsjes voor de Elmer Girls.

Stralende carrière

Won de uiteindelijke prijswinnares een levenslange aanvoer pallets Elmer Citro, een modellencarrière of een geelgroen Zwitsers horloge? Neen: de Elmer Girl won 5000 Zwitserse Franken louter en alleen te besteden aan het verwezenlijken van de beroepsmatige droom. Door de Elmer-Girl-actie hebben in de periode 1962-1970 negen frisdranken-missen een financieel duwtje in de stralende carrière-rug gekregen.

Dit betreft een plaat met mineraalwatermarsmuziek. De voorlaatste Elmer Girl Anita van 1969 op de hoes. Op de A-zijde Parademarsch zur Glarner Landsgemeinde door Harmonie-Gesellschaft Glarus. Op de B-zijde Ganz in Weiss door Akkordeonduett Heidi Wild en Renato Bui.
Zes uitverkorenen gearmd auf der Straße. Welk tragisch leed de juffrouw op krukken trof is onbekend.
Quiz-affiche met twee kratten en drie Elmer Girls in vierkleurendruk.

 

meer op de homepage

0 Kommentare zu “Deze miss-verkiezing hield Zwitserland in zijn greep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *