Liquid soundtrack: Cola.

Omdat er muziek zit in cola!

Hell yeah: er is ruimschoots gezongen over Coca-Cola! Dé klassieker is het nummer Rum And Coca-Cola van The Andrew Sisters. Met prachtige verschuiving van de klemtoon. Dichterlijke vrijheid van de zussen. De Spaanse zingende charmeur Julio Iglesias nam ook een versie op en español.

Hollands glorie

In Nederlandse nummers kwam Coca-Cola ook voor. Frank Boeijen diskwalificeert zich voor elk verjaardagsfeest for eternity in het nummer Verjaardagsfeest waarin hij twee flessen Coca-Cola beschrijft. Of de Groep in Frank Boeijen Groep ook nooit meer naar een verjaardagsfeest wilt blijft onduidelijk. En dan is er het debacle rond Suzanne in de hit Suzanne van VOF de Kunst. Hartstocht lijkt op handen maar wordt een voortijdig halt toe geroepen door een beller van het type Verkeerd Verbonden. Maar de hartstocht is verdwenen en zij reageert zo gek. Ze vraagt of er nog cola is en ik denk nu is het mis. Strikt genomen wordt het merk cola niet genoemd door zanger Nol Havens – toentertijd uitgerust met snortype Tom Selleck – maar hé: kniesoor die dáár op let. Het is aanneembaar dat de deuk die Suzanne in het broze ego van Havens sloeg debet is aan de verdere koers van VOF de Kunst. De vennoten leggen zich sedertdien namelijk voornamelijk toe op Sinterklaasnummers. Tot slot is er meer recent de monsterhit Leipe Mocro Flavour van Ali B, Brace en Yes-R. Laatstgenoemde specificeert zijn flavour want deelt mede dat hij is als Coca-Cola met een cherry-smaakje. Aansluitend: En ik hoef geen alcohol om herrie te maken. Herrie te over inderdaad door al die suikers.

 

meer op de homepage

0 Kommentare zu “Liquid soundtrack: Cola.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *