Almanak: The Pop Shoppe.

Na een afwezigheid van toch ruim twintig jaar kwam deze Pop Star Family uit Canada terug in de winkel.

The Pop Shoppe begon in 1969 in Ontario, Canada. De soft drink retailer trad buiten de reguliere verkoopkanalen door hun dranken te verkopen via eigen winkels en franchises waar hervulbare flessen werden verkocht. Binnen drie jaar had The Pop Shoppe meer dan 500 winkels in Ontario en betrad ook de Amerikaanse markt. Uiteindelijk verkocht The Pop Shoppe 30 verschillende smaken in zowel Canada als in twaalf Amerikaanse staten. Begin jaren tachtig daalden de verkopen en het originele bedrijf stopte in 1983. In 2002 blaast entrepreneur Brian Alger, zelf opgegroeid met The Pop Shoppe, het merk nieuw leven in en in de zomer van 2004 komen vier van de klassieke smaken opnieuw op de markt als premium frisdrank. Deze keer wel via conventionele distributie. Rumour became reality in 2009 toen de nostalgische Stubby-fles uit de jaren zeventig terugkeerde op de markt. Het huidige drankenassortiment wordt gepresenteerd als uitzinnige familie met beschrijvingen als Black Cherry used to be a part of the regular cherry family but it got kicked out because it rode motorcycles, wore a leather jacket and had a bad attitude. “That’s not what cherry is supposed to taste like,” they said. But Black Cherry couldn’t hear them because it was too busy doing donuts in the parking lot and tasting really, really good. Over de Cream Soda wordt geschreven dat het zo smooth is, that it will straight up steal your girl if you’re not paying attention. Opdat u gewaarschuwd bent.

Smaken Cherry Cola, Lime Ricky, Root Beer, Cream Soda, Grape, Pineapple, Cola, Orange

Producent Beverage World, Stoney Creek, Ontario, Canada.

 

The Pop Shoppe in de oude bolle retro fles.

0 Kommentare zu “Almanak: The Pop Shoppe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *