Weinig frisdranken waarover zoveel wilde verhalen de ronde doen als over Rivella. Er zijn uiteenlopende verklaringen voor de kruidige smaak van het drankje: van de vleesresten waaruit het gedestilleerd zou worden, via Zwitserse alpenkruiden, tot de stiekeme zuivelgehaltes die het zou bevatten. En inderdaad; de waarheid is niet precies smakelijk.
Rivelazione!
Beetje vreemd, maar wel lekker
Nederland blijft tot de dag van vandaag de grootste buitenlandse afnemer van Rivella. In de jaren ’90 won het aan bekendheid door de op zoveel zaken toepasbare slogan ‘Beetje vreemd, maar wel lekker’. Inmiddels is het merk geëvolueerd naar ‘Naturel is wel zo lekker’. Of we daaruit kunnen concluderen dat wat vroeger vreemd was, tegenwoordig naturel genoemd mag worden, laat ik graag aan de lezer. Nederland is nog steeds het enige land waar de Rivella anders wordt gemaakt dan in andere landen waar het wordt geschonken, namelijk met een concentraat van de oorspronkelijke Rivella.
Varianten Red, de klassieker in Zwitserland, Blue, light, de Nederlandse ‘variant’, Green, met groene thee extract, Yellow, plantaardige variant, Peach, Rhubarb, Cranberry (wederom een Nederlandse variant, sinds 2015)
Producent Rivella AG, Rothrist, Zwitserland
0 Kommentare zu “Almanak: Rivella.”