Almanak: Sünner Kölnisches Wasser.

Bij het bestellen van Kölnisches Wasser-frisdranken dient enige voorzichtigheid betracht te worden.

Dit is Eau de Cologne. Die moet u niet drinken.

Waarom dan? Welnu: Kölnisches Wasser is bij een breder publiek bekend als Keuls Water ofwel: Eau de Cologne. Een vloeistof die met nadruk wordt afgeraden te drinken. Er zijn drie varianten en deze smaken alle drie niet naar het welriekende product 4711. Orange en Pink zijn respectievelijk sinaasappel- en grapefruitlimonades. Grün is een zogenaamde Brause van de kruidachtige plant lievevrouwebedstro; Waldmeister in het Duits. Deze lievevrouwebedstrosiroop wordt in Berlijn ook ingezet als toevoeging aan bier. Voornamelijk geliefd bij Berlijnse dames van respectabele leeftijd. Bent u zo’n vrouw of bent u ieder ander: aan Herr Ober dient gevraagd te worden naar Berliner Weiße mit Schuß.

Alle drie de dranken zijn gemaakt van het Sünner-huisbronwater, bereid zonder riet- of bietsuiker en gezoet met diksap van agave. ’Klingt gut — ist gut!’ is de weinig wollige slogan en brouwerijbazin Astrid Schmitz-DuMont is trots op haar drankje getuige haar zwierige handtekening op de fles. 

Smaken Orange, Pink, Grün

Producent Brauerei Sünner, Keulen, Duitsland

0 Kommentare zu “Almanak: Sünner Kölnisches Wasser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *