Sun’s out! De 10 beste hotspots aan het water.

Omdat een beverage in de zon beter smaakt dan achter glas met uitzicht op een blinde muur: tien zonnige adressen in niet zo Zuid-Europese steden.


10

Bruxelles les Bains — Brussel

Aan de Akenkaai net noordelijk van het centrum van Brussel wordt jaarlijks Brussel Bad/Bruxelles les Bains gehouden. Met openluchtbioscoop, eten en … drinken.


9

Islands Brygge — Kopenhagen

Net zuidoostelijk van het centrum in het herontwikkeld havengebied. Er kan gezwommen worden.


8

Paris–Plages — Parijs

In 2002 kwam toenmalig burgemeester Bertrand Delanoë met dit stukje relief voor Parisiens bij de wie de hitte naar het hoofd is gestegen. Zwemmen in de Seine is verboden, maar zonnen met uitzicht op de Notre Dame is ook joie de vivre.


7

Långholmsbadet — Stockholm

Eilanden te over in de omgeving van Stockholm. Het eilandje Långholmen ligt westelijk van het centrum en boven het grotere eiland Södermalm. Let wel: hoog zomer is het slechts kortstondig zo noordelijk in Europa, dus of je hier in de zomer het rijk voor je alleen hebt: potentieel niét. Lang licht is het er wél.


6

LZluté lázne — Praag

Praag ligt bepaald niet aan zee en wordt ook niet meteen geassocieerd met ontspannen aan het water. Maar zuidelijk van het centrum aan de oevers van de Moldau is het plezierig beverages drinken. Zandstranden, grasvelden, sportvelden, festivals: have it your way.


5

Badeschiff — Berlijn

Nee niet nieuw, maar wel de eerste: het drijvende zwembad in de Spree. Wie het qua prijs en drukte on the low wil houden: in en rond Berlijn zijn tal van meren en stranden waar serene rust heerst.


4

Blijburg — Amsterdam

Stadsstrand Blijburg is al een x-tal keren verplaatst maar liefhebbers blijven het strand vinden. Met de fiets of met tram 26 vanaf Amsterdam Centraal.

foto Janine Juna Grafe

3

Sankt Pauli — Hamburg

Met schitterend uitzicht op de schepen in de Elbe zijn hier meerdere opties zoals Strand Pauli, Hamburg Del Mar en Beachclub Dock 3. Allemaal erg harbour en erg industrial.


2

Aloha — Rotterdam

In oud subtropisch zwembad Tropicana en hopelijk een blijvertje, want met schitterend uitzicht op de torens van Kop van Zuid. En: aan de noordzijde van de Nieuwe Maas dus lekker lang in de zon.


1

Donaukanal — Wenen

Ver weg van de Sissi und Franz-Joseph side of town – het langgerekte rafelrandje langs het Donaukanal aan de westzijde van het centrum. Dit is het ándere Oostenrijk en de zon gaat er laat onder.

 


meer op de homepage

Eindhoven is hot! Deze 5 adressen laten zien waarom.

Cocaïne in blik. Van Four Loko ga je loco.

Mens+drank: auteur en journalist Daan Borrel.

Afvallen? Dit was het geheim van Juliana!

Gebrouwen door heftruckvrouwen.

Tip: de Ginger Binge.


volg Mr.Beverage ook op Facebook

0 Kommentare zu “Sun’s out! De 10 beste hotspots aan het water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *